Kadrolu kurgu masalarıyla itibarsızlaştırmanın pazarını kuranlar

 

Sosyal medya tam bir video cennetidir. Ortalığa servis edilen herhangi bir video üzerinden basit bir deepfake ile herkesi madara edebilirsiniz. İstediğiniz kişiyi istediğiniz kılığa sokabilirsiniz. Hesaplarına sızıp her tür içerikle zan altında bırakabilirsiniz. Akran ve siber zorbalıklarıyla, liste görevleri verilen oyun görünümlü internet tuzaklarıyla çocukları organize suçlarda kullanabilirsiniz. Anlık konum tespitleriyle Bylock türevi networklerde fiziki çevreden algı manipulasyonu yapacak yalancı şahitler ayarlayabilirsiniz. Emniyet ve Adliyedeki uzantılarla yargı kararlarının yönünü değiştirebilirsiniz. 

Bunların hepsini yaptılar. Yapmaya da devam ediyorlar.

15 Temmuz 2016 darbe kalkışmasına kadar terörle mücadele için satılma izni olan casus yazılımlar paralel yapılanmanın elindeydi. Sonrasında kimlerin eline geçti bilmiyoruz. 

Reşit olmamış gençler organize suçlarda "cezasızlık zırhı" olarak kullanılıyor. 

Telefon ve internet hilelerini gelir kapısına çevirenler Emniyet ve Yargıdaki çıkar ağlarıyla varlıklarını sürdürüyor. Çünkü kazan/kazan formülüyle işleyen, kimsenin pay almaktan vazgeçemediği devasa bir GASP EKONOMİSİ inşa ettiler. Yalan ve iftira pazarının suç ortakları arttıkça gerçeğin bu alana müdahalesi güçleşiyor. Bundan 8-10 yıl öncesine kadar sadece ülke istihbaratlarının erişim ve kullanım izni olan programları bugün klavye başındaki 15-16 yaşındaki çocuklar kullanıyor.

Paralel devlet yapılanmasının bakiyesi çıkar ağları - arz/taleple çalışan itibarsızlaştırma piyasası 

Paramiliter siber çeteler ele geçirdikleri telefon rehberlerini, sosyal medya arkadaşlık listelerini, bağlantısal veri akışlarını ve devletteki uzantılarıyla elde ettikleri kişisel bilgileri harmanlayarak yıllardır nitelikli iftira düzenekleri kuruyorlar. Profesyonel düzeneklerin startı 2008-2009 yıllarında verildi. İnternetli telefonun, sosyal medyanın, mesajlaşma uygulamalarının tabana yayılmaya başladığı tarihlerden bu yana çoluk çocuklarımız dahil kirli ve örtük saldırıların hedefindeyiz.

Hiç tanımadığım akrabalarıma, kırk yıldır görmediğim ilkokul arkadaşıma, otuz yıl evvelki erkek arkadaşıma kadar istihbaratımı yaparak tezgahlarını kurdular. Otomasyona bağladıkları saldırılarını yıllarca sürdürdürler. Bunların topuna girenler, ikna kabiliyeti güçlü tezgahlar karşısında, asgari muhakeme yetilerini yitirmiş gibi davrandılar. Hasbel kader hayattayım. 

Yakınlarıma Not: Herkesin mi kaset/kumpas açığı var da aleyhimdeki yalan ve iftiralarda bu denli ısrarcı davrandılar diye düşünmeden edemiyorum! Aile içerisinde aleyhimdeki yalan ve iftiraların destekçiliğini yapanlar kandırılmış olmakla kalsalardı hatalarını telafi etme yoluna girerlerdi. Öyle olmadı. Beni yalnızlaştırıp maddi manevi desteksiz bırakanlara çalıştılar. 










Bu blogdaki popüler yayınlar

Son 5-6 yıldır elimi attığım her işin altından istisnasız çok pis kokular geliyor

Devletin en kilit kurumlarında Cemaat/hemşerilik/siyasi çıkar grupları

Reşit olmamış gençleri kullanan özel para-militer çeteler