Sistematik saldırıların geçmişi bundan 7-8 sene evveline uzanıyor

Yeni öğrendiğimiz bilgilerden anlıyoruz ki Paralel Devlet Yapılanmasına çalışan siber çeteler çağrı merkezleri üzerinden tek bir cevapsız çağrıyla telefonunuza casus yazılım yükleyebilen teknolojiyi uzun bir süreden beri kullanıyorlar.

Check up, telekom, yardım kampanyaları vb aramarla telefonlara spy yazılım yüklüyorlar: Bknz Sayfamda ne vakit zülfiyare dokunsam anında telefonuma çağrı merkezlerinden cevapsız çağrı düşüyor. 

2014 yılı civarı iş çığırından çıkmıştı. SMS'le günde ortalama 20-30 reklam mesajı geliyordu. Türk Telekom'a gerek kişisel verilerin korunması konusunda gerekse internet ve telefon hatlarımdaki güvenlik açıklarıyla ilgili şikayet bildirimlerim oldu. Sonradan yurttaş hakları lehine bir takım hukuki düzenlemeler getirildi ve mesaj kısmında rahat bir nefes alabildik. Ancak bahse konu çağrı merkezleri hâlâ aynı şeyi tekrarlıyor.

Telefon ve internet hileleriyle benim gibi kendi halinde doğru düzgün yaşayan birini sürekli olarak zan altında bırakmakla kalmıyorlar, işinde gücündeki insanları da trolleyerek zor duruma düşürüyorlar. 

Bana yönelik sistematik saldırıların geçmişi bundan 7-8 sene evveline uzanıyor***. Bu saldırılarla bireysel olarak baş etmenin imkanı yok. Ürettikleri içerikleri sadece ailemden ve arkadaş çevremden insanlara değil birbirine eklemlenen whasapp/snapchat/discord/telegram gruplarına saliseler içinde servis ediyorlar. Anlık çoklu konum tespitleriyle bulunduğunuz her ortamda yaşam alanlarınızı gasp ediyorlar. Bir tür tecrit ve imha politikası uyguluyorlar. Bu işi yıllarca otomasyona bağladılar. Hayatın olağan akışına uymayan olayları, birbirinin neredeyse tıpatıp aynı izaha muhtaç seviyesiz hal ve davranışları elimden geldiğince tarih, mekan, kişi ve bağlantılarıyla kayıt altına alıyorum. 

Süreci sadece siber saldırıların mağduru olarak değil sosyoloji formasyonum gereği nesnel boyutlarıyla da ele alıyorum

Türkiye'de artan adli vakaların, siber çetelerle yerellerdeki işbirlikçilerin kurduğu düzeneklerle bağlantılı olabileceğini düşünüyorum. Siber çetelerin ince hesaplarla kurduğu tezgahlar karşısında refleksler aklın önüne geçebiliyor. Duygularıyla hareket eden fevri bir halkız. Siyasi-etnik-dini karşıtlıkları, kıskançlık-hırs-haset gibi yıkıcı duyguları harekete geçiren algı yönetimini kullanıyorlar. Kişi onur ve haysiyetini, can ve mal güvenliğini tehdit eden nitelikli itibarsızlaştırma düzeneklerini önleyebilecek kurumsal bilinç henüz yok. Caydırıcı cezalar için acilen "Deepfake Sorumluluk Yasası"nın çıkarılması gerekiyor. 

ARZ/TALEPLE ÇALIŞAN İTİBARSIZLAŞTIRMA PİYASASI

Siber çeteler YARGI ve EMNİYET birimlerinde de etkinler. Dava soruşturmalarımı, mahkeme kararlarını manipule eden düzeneklerde yerellerdeki cemaat/hemşerilik çıkar ağlarını kullandılar. Arkalarında izlerini bıraktılar. Yargılanacaklar. BKNZ

Ne zaman nerede olduğumu bilen organize çetenin konut dokunulmazlığımı ihlal ettiğini 2019'da kanıtlardan öğrendim. Geçmişe dönük izaha muhtaç olaylar bu kanıtlardan sonra gün ışığına çıktı. Telefon ve bilgisayara sadece spy dosyalarla değil fiziki olarak da bir müdahalenin olduğu anlaşılıyor. Yıllarca evime yasa dışı yollarla girilip çıkılmış. Özellikle fiziki çevreden çocukların yönlendirilerek kullanıldığı konut dokunulmazlığı ihlalleri var. 2017'de başladığım ikinci üniversitenin sınavlarına giderken evde bıraktığım telefonuma müdahale edildiği anlaşılıyor. Bunlar sadece benim tespit edebildiklerim. Buz dağının görünmeyen yüzünde kim bilir neler var?! Onur ve haysiyeti hedef almakla kalmamışlar yıllarca evimde dahi can güvenliğim olmadan yaşamışım. 

Arz/Taleple çalışan bu kirli piyasayı benim itibarsızlaştırılmam için kullananların kimliği mahkeme kayıtlarında geçiyor.

(***) Ocak 2014'te ayrı eve çıkan eski eşim Fatih Kemal Altaylı ile 2016'da evlendiği Nagihan Gür Altaylı'nın beni hayatlarından tamamen ekarte etmek için sosyal ve siyasi güç ilişkilerinin devreye koyduğu nitelikli iftira süreçleri ve itibarsızlaştırma saldırılarıdır bunlar.

Aşağıda sıraladığım caps'lerde engellemekle bir türlü bitmeyen ne idüğü meçhul çağrı merkezlerinin numaraları yer alıyor. 



















Bu blogdaki popüler yayınlar

Son 5-6 yıldır elimi attığım her işin altından istisnasız çok pis kokular geliyor

Devletin en kilit kurumlarında Cemaat/hemşerilik/siyasi çıkar grupları

Reşit olmamış gençleri kullanan özel para-militer çeteler