Kötü amaçlı deepfake piyasası ve kurumsal arka planı

Deepfake pazarını kuranlar profesyonel ses ve görüntü hileleriyle, telefon ve internet sahtekarlıklarıyla istedikleri filmleri çevirip troll ağları üzerinden ortalığa servis ediyorlar.

Özellikle benim gibi farklı inanç ve etnik kimliklere sahip muhalif görüşteki insanları "kolay hedef" görüyorlar. MÜŞTERİLERİNİN TALEPLERİ DOĞRULTUSUNDA dijital takibe*** aldıkları kişileri itibarsızlaştırmak için nitelikli iftira düzeneklerini kuruyorlar. Kurumsal ayağı da olan deepfake saldırılarından canlı çıkmış olmam bile mucize.

(***) Dijital Takip çok geniş bir saldırı biçimini tanımlıyor: Konum tespiti, ortam dinleme, telefon ve internet hareketlerini kayıt altına alma, telefon rehberini, arkadaş listesini ele geçirme, elde edilen bilgileri yapay zeka programlarıyla çalışan veri bankalarına yükleyerek ikna kabiliyeti güçlü kurgu ve hikayeler üretme, nitelikli iftira düzenekleri kurma, otomasyona bağlanan manipulatif bilgi ve belgeleri 'six degree of seperation' tekniğiyle hedefteki kişinin sosyal ve fiziki çevresine servis etme şeklinde ifade edilebilir.

2014 Ocak*** ayında startı verilen itibarsızlaştırma saldırılarının arkasındaki kişiler eski eşim Fatih Kemal Altaylı ile 2016'da evlendiği cemaat/hemşerilik beslemesi TMSF avukatı Nagihan Gür Altaylı'dan başkası değildir. Kurumlardaki sosyal ve siyasal güç ilişkilerini kullandılar: Bknz - "Paralel Devlet Yapılanmaları: Emniyet ve Yargıdaki Çıkar Grupları"

***Ayrı eve çıktığı tarihtir


[What is a deepfake? - Deepfake is AI-based technology used to produce or alter video content and present something that didn’t actually occur. People can and use artificial intelligence (AI) to create super-realistic fake videos and images. Where as Deep learning also known as deep structured learning is part of a broader family of machine learning methods based on learning data representations, as opposed to task-specific algorithms. ]







Bu blogdaki popüler yayınlar

Son 5-6 yıldır elimi attığım her işin altından istisnasız çok pis kokular geliyor

Devletin en kilit kurumlarında Cemaat/hemşerilik/siyasi çıkar grupları

Reşit olmamış gençleri kullanan özel para-militer çeteler