Emniyetteki ve Yargıdaki uzantılarıyla çalışan itibarsızlaştırma çetesi

Blog yazılarımın dışında şahsi olarak tanınmamı gerektirecek herhangi bir durum olmamasına rağmen kamusal alanda birbirine benzer izaha muhtaç olaylar ardı ardına gelmeye başladı. Zaman içerisinde benzer süreçleri kayıt altına  aldığımda ortaya şüpheye yer bırakmayan profesyonel manipulasyon düzeneleri çıktı. 

Maruz kaldığım saldırıların derinliğini ve çapını hesaba kattığımda bu işin büyük bir pazarının olduğunu söyleyebilirim. 

İtibarsızlaştırma saldırılarının ilk nüveleri on yıl kadar evvel görünmeye başladı. Adım attığım her yerde manipulasyonun gücünü görmek işten değildi. Yasa dışı dijital takiplerde anlık/çoklu konum tespitleriyle ve eş zamanlı olarak mesajlaşma gruplarını yöneten programlarla gittiğiniz her yere sizi zan altında bırakan uygunsuz içerikleri servis ediyorlar: mahalledeki pazar esnafından randevu aldığınız doktora, davaların ve soruşturmaların yürütüldüğü Emniyet ve Yargı birimlerine, hemen her yere. 

Bu işten maddi manevi nemalanan kişi ve gruplar sadece benim gibi zan altında bıraktıkları kişilerin değil trolledikleri kişiler dahil birçok insanın hayatıyla oynuyorlar. 

Benimle ilgili manipulasyonlarda çıtayı yükselttikleri ortada. Bütün düğmelere aynı anda basmışlar. Konut dokunulmazlığımın ihlal edildiğini twitter eskort sitelerinden çıkan görüntülerden öğrendim. Ağına düşürdükleri reşit olmamış gençleri ya da çeteye çalışan kişileri kullanmışlar. İkna kabiliyeti yüksek içerik üretimini otomasyona bağlamışlar. 

Tek yaşayan biri olmam, gelen gidenimin olmaması işlerini kolaylaştırmış. Oğlumu aleyhimdeki ağır ithamlara maruz bırakarak benden uzaklaştıranlar da bunlardan başkası değil. 

Emniyet ve Yargı birimleri beni ve oğlumu değil bu organize düzeneklere çalışan kişi ve adresleri korumayı tercih ediyor. Bu da demektir ki işin içinde Emniyet ve Yargıda çalışan bir kliğin bütün bu saldırı düzeneklerinde parmağı var. Yani bu kirli pastadan Emniyette ve Adliyede nemalananlar var. Maddi manevi yılgınlık yaratmaya ve usulüne uydurulan davalarla beni kriminalize etmeye programlı saldırıların halen sürüyor olması bunun en açık kanıtıdır.

Bildikleri en iyi saldırı biçimi; whatsapp gruplarına, liselilerin kullandığı Discord/Snapchat/İnstagram gruplarına aleyhinizdeki manipulatif bilgi ve belgeleri servis etmek, kişisel bilgilerinizin kullanıldığı fake hesaplardan ya da hesaplarınıza sızarak adınıza uygunsuz/yasa dışı işler yapmak ve bu işi otomasyona bağlamak. 

İtibarsızlaştırmanın pazarını kuran bu çeteler film yapımcısı mantığıyla çalışıyorlar. İnternet hilelerinde ikna kabiliyetini artırmak için yüz algoritmanıza uyumlu kişileri buluyorlar. Yasa dışı veri akışıyla sürekli olarak yeni kurgu ve hikayeler üretiyorlar. Sanal gerçeklik ve deepfake gibi yapay zeka programlarıyla destekledikleri saldırılarını otomasyona bağlıyorlar. Paravan dairelerde ya da konut dokunulmazlığı ihlalleriyle girdikleri konutlarda uygunsuz içerikler üreterek insanları zan altıda bırakıyorlar. Müşterilerinin talepleri doğrultusunda hedefe koydukları kişilerin deepfake arayüzüne bir defalık para ödedikten sonra o arayüzü kullanarak yıllarca adınıza yayın ve paylaşımlar yapıyorlar. 

Bu çeteler aklınıza gelebilecek her tür iftirayı, sapkınlığı, ahlaksızlığı yapıyorlar. Yargı ve Emniyet ise üç maymunu oynamakta ısrar ediyor.





Bu blogdaki popüler yayınlar

Son 5-6 yıldır elimi attığım her işin altından istisnasız çok pis kokular geliyor

Devletin en kilit kurumlarında Cemaat/hemşerilik/siyasi çıkar grupları

Reşit olmamış gençleri kullanan özel para-militer çeteler