Kişileri zan altında bırakarak itibarsızlaştırmak bir sektöre dönüştü

Blog yazılarım dışında şahsi olarak tanınmamı gerektirecek bir durumum olmamasına rağmen kamusal alanda izaha muhtaç birçok olay oldu. Benzer süreçleri yıllar içerisinde kayıt altına aldığımda ortaya şüpheye yer bırakmayacak bir manipulasyon düzeneği çıktı. Yıllardır süren ve otomasyona bağlanan bu saldırılar bugün halen devam ediyor.

İtibarsızlaştırmanın büyük bir pazarı var. Siyasi, etnik, inanç, mezhep  farklılıklarını, geçmişten gelen önyargıları birer çatışma aracı olarak kullanıyorlar. 

Tüm bu işleri kumanda eden ulus-aşırı siber çeteler yerellerdeki ve kurumlardaki işbirlikçileriyle koordine çalışıyorlar. Müşterilerinin talepleri doğrultusunda hedefe koydukları kişi ve grupları sürekli olarak zan altında bırakan manipulasyonlara imza atıyorlar. Kazan/kazan formülüyle kurdukları gasp ekonomisinde işinde gücündeki insanları internet ve telefon hileleriyle tuzağa düşürüyorlar. Akran ve siber zorbalıklarıyla çocukları "cezasızlık zırhı" olarak organize suçlarda ve yalancı şahitliklerde kullanıyorlar. 

Film yapımcısı mantığıyla iş yapan bu organize çeteler sosyal hayatta eşgal benzerliklerini, internet ortamında deepfake tekniklerini kullanıyorlar. Yasa dışı dijital takiplerden elde ettikleri bağlantısal verileri tezgah ve kumpaslarda kullanıyorlar. Yapay zeka programlarıyla anlık/çoklu konum tespitlerini saliseler içerisinde manipulasyon düzeneğine çevirebiliyorlar. Konut dokunulmazlığını ihlal ettikleri evlerde siber çetenin yönlendirdiği ve aralında çocukların da olduğu kişileri uygunsuz içerik üretiminde kullanıyorlar. Gireni çıkanı belli olmayan  paravan kontratlı dairelerde nitelikli iftira düzenekleri kuruyorlar. 

Mobese/güvenlik kameralarında sizi istedikleri kişilerle aynı karede gösteriyorlar. Telefon sinyallerini sizinkiyle aynı yere denk getiriyorlar. Bu verileri baz alarak profesyonel kurgu ve senaryolar üretiyorlar ve bunları birbirine eklemlenen networkler üzerinden Emniyet birimlerindeki uzantıları dahil ortalığa servis ediyorlar. Psiko-siber algı manipulasyonlarını otomasyona bağlıyorlar. 

Bütün bu işleri yapan organize çeteler devletteki çıkar gruplarıyla kendilerine dokunulmazlık sağladıklarından başvurabileceğiniz ne bir yargı ne de emniyet birimi bırakıyorlar. Mağdur ettikleri kişileri bir de yargı eliyle kriminalize ederek maddi manevi yılgınlığa sebep oluyorlar. Yasaları asıl amacının tam aksi yönde suiistimal ettikleri taktiksel dava soruşturmalarını Emniyetteki uzantılarıyla kendilerine çalışan kişi ve adreslere yönlendirerek yargı kararlarını manipule ediyorlar.

HER ÇEVREDEN İNSANIN DAHİL EDİLDİĞİ DERİN BİR BATAKLIK YAPILANMASIYLA ÜLKEYİ KASET/KUMPAS/UÇKUR/ŞANTAJ/İFİRA ÇETELERİNE TESLİM ETTİLER DESEK YERİDİR!  






Bu blogdaki popüler yayınlar

Son 5-6 yıldır elimi attığım her işin altından istisnasız çok pis kokular geliyor

Devletin en kilit kurumlarında Cemaat/hemşerilik/siyasi çıkar grupları

Reşit olmamış gençleri kullanan özel para-militer çeteler