Paramiliter yapılanmaların düşmanlık hukuku: Yasalar-üstü tecrit ve imha programları

Siber çeteler dijital takibe*** aldıkları kişilerin yaşam alanlarını otomasyona bağladıkları saldırı düzenekleriyle gasp ediyorlar. Profesyonel ses ve görüntü hileleriyle, telefon ve internet sahtekarlıklarıyla, devlet kurumlarındaki uzantılarını da kullanarak istedikleri filmleri çevirip ortalığa servis ediyorlar.

Deepfake pazarını kuran çeteler özellikle farklı inanç ve etnik kimliklere sahip muhalif görüşteki insanları "kolay hedef" olarak görüyorlar. MÜŞTERİLERİNİN TALEPLERİ DOĞRULTUSUNDA kurumsal bağlantılarını kullanarak nitelikli iftira düzenekleri kuruyorlar.

(***) Dijital Takip çok geniş bir saldırı biçimini tanımlıyor: Konum tespiti, ortam dinleme, telefon ve internet hareketlerini kayıt altına alma, telefon rehberini, arkadaş listesini ele geçirme, elde edilen bilgileri yapay zeka programlarıyla çalışan veri bankalarına yükleyerek ikna kabiliyeti güçlü kurgu ve hikayeler üretme, kişiyi zan altında bırakan yayın ve paylaşımlar yapma, nitelikli iftira düzenekleri kurma, otomasyona bağlanan manipulatif bilgi ve belgeleri 'six degree of seperation' tekniğiyle hedefteki kişinin sosyal ve fiziki çevresine servis etme şeklinde ifade edilebilir.

Türkiye gibi muhafazakar bir ülkede, her gün kadın cinayetlerinin, tecavüzlerin, çocuk istismarlarının yaşandığı bir coğrafyada kontrol altına alınamayan deepfake/dijital manipulasyonlar toplumun içine bırakılmış bomba vazifesi görür. Türkiye'de bir an evvel Kötü amaçlı Deepfake Sorumluluk YasasıÇıkartılmalıdır.

2014 Ocak*** ayında startı verilen bana ve aileme yönelik itibarsızlaştırma saldırılarının arkasındaki kişiler eski eşim Fatih Kemal Altaylı ile 2016'da evlendiği cemaat/hemşerilik beslemesi TMSF avukatı Nagihan Gür Altaylı'dan başkası değildir. Kurumlardaki sosyal ve siyasal güç ilişkilerini kullandılar: Bknz - "Paralel Devlet Yapılanmaları: Emniyet ve Yargıdaki Çıkar Grupları"

***Ayrı eve çıktığı tarihtir



Bu blogdaki popüler yayınlar

Son 5-6 yıldır elimi attığım her işin altından istisnasız çok pis kokular geliyor

Devletin en kilit kurumlarında Cemaat/hemşerilik/siyasi çıkar grupları

Reşit olmamış gençleri kullanan özel para-militer çeteler