Siber çeteler çağın post-truth*** üretme makinesi görevi görüyorlar

Algı manipulasyonları, sistematik dikkat çeldirmeler, psiko-siber saldırı düzenekleri, kurgu masaları, post-truth üretim çiftliğine dönüşen sosyal ağlar...

Hemen her kesimi harekete geçirecek sosyo-psikolojik ve psiko-siber yöntemleri bilen ekiplerle çalışıyorlar

Farzı misal, emekçilerden yana tavır alan biriyseniz, kırk yılın başında gittiğiniz ya da size benzeyen birinin görüntülendiği lüks bir restoran üzerinden "Bir de fakir fukaranın hakkını savunuyor" diye kara propaganda başlatırlar ve anında troll ağlarına servis ederler. İstedikleri algı bir kere oluşmuştur artık. Bundan sonrası çorap söküğü gibi gelecektir.

Kürt'seniz Türklerin ırkçı damarından girerler, Alevi'yseniz kirli zihin haritalarını açık eden iftiralara sarılırlar, sosyalist bir kadınsanız kadınlığınızı hedef alarak ürettikleri ahlaksız senaryo ve kurguları ortalığa servis ederler, yılda bir-iki defa içki içen biri dahi olsanız sizi alkolik ilan edecekleri tek bir  kare binlerce troll hesapla çalışan siber çetelere yıllarca yeter de artar bile. 

Birini hedefe koymaya görsünler, Hızır gelse kurtaramaz (?) Öyle de şirret bir yapı.

Basit adi bir organize çeteden bahsetmiyorum. Mürekkep yalamış uzman ekiplerin, hacker türü teknik kadroların, sermaye kesiminden sponsor olan patronların, devletin kilit kurumlarındaki uzantılarının dahil olduğu bir sürü kirli iş...

Müşterileri film yapımcısı mantığıyla çalışan bu taşeron çetelerden gayet memnunlar. Arz/talebe göre çalışan yasa ve ahlak dışı bir piyasadan besleniyorlar. "Emniyeti ve Yargıyı yöneten Para-militer 'Yerli ve Milli' Fuhuş ve Kumpas Çetesi": Bknz.

Kara propagandanın düğmesine bastıkları anda:

- Troll ağlarını, hacker timlerini, uzman ekiplerini senaryo ve kurgular için seferber ediyorlar.

-  Birbirine eklemlenen networkler üzerinden manipulatif bilgi ve belgeleri ortalığa servis ediyorlar.  

- İstihbarat birimlerinin kullandığı casus yazılımlarla anlık/çoklu konum tespitlerini saliseler içerisinde manipulasyon düzeneğine çevirerek yaşam alanlarınızı gasp ediyorlar. 

- Uzaktan kumanda alzemer, şizofren, paranoya ve benzeri teşhisler koyan psikolog/psikiyatr kadroları kullanıyorlar.  

- Adliye ve Emniyetteki uzantılarıyla koordine çalışıyorlar. 

- Sosyal ve fiziki çevrenizden buldukları kişileri nitelikli iftira düzeneklerinde, algı manipulasyonlarında ve  yalancı şahitliklerde kullanıyorlar.

İtibarsızlaştırmak istedikleri kişi ve gruplara yönelik şeytanın aklına gelmeyecek kurguları hiçbir boşluk bırakmayacak biçimde hayata geçiriyorlar.

Hedefe koydukları kişi ve gruplara istedikleri yaftayı yapıştırmak için işi "yabancı ikizi bknz" sayfalarından dublör bulmaya kadar götürdüler. İstihbarata ve Emniyete sızdırdıkları elemanlarla istedikleri mobeselere, market/mağaza kamera görüntülerine kolayca ulaşıyorlar. Eşgal benzerliklerini kurgu ve hikayelerde kullanıyorlar. Casus yazılımlarla kırmayacakları şifre, ele geçiremeyecekleri telefon veya kişisel hesap yok. Bilgiyi işleyen ve hassas olasılık hesaplarıyla çalışan yazılımlarla bir tür defakto "tecrit ve imha" programı uyguluyorlar. Yasa dışı veri akışlarından elde ettikleri bağlantısal verilerle gasp üzerine kurulu yasa ve ahlak dışı bir piyasa inşa etmiş durumdalar. 

Bu çetelerin hedefine girmiş biri olarak - öncesi de olmakla birlikte - 18 Kasım 2015  tarihinden itibaren açıktan teyakkuza geçtikleri itibarsızlaştırma saldırıları karşısında adeta bir savaş veriyorum. Bu savaşta ya onlar beni bitirecekti ya da ben onları. Tercihim elbette bu şer odağının bitirilmesi yönünde. Topu devletin yetkili kurumlarına atıyorum. Şimdi artık izlemede olacağım.

*** Post-Truth // Post Gerçeklik // Hakikat Sonrası -- Gerçeklikle bağlantısı olmayan kişisel görüş, duygu ve kanaatlerin kamuoyunu yönlendirebildiği şu içinde yaşadığımız çağa Post-Truth Çağı // Post-Gerçeklik Çağı diyebiliriz. Siber çetelerin kamuoyunu hemen her konuda manipüle edebilme gücünü ele geçirmesi tam da çağımıza denk düşen bir işlevi temsil etmektedir.





Bu blogdaki popüler yayınlar

Son 5-6 yıldır elimi attığım her işin altından istisnasız çok pis kokular geliyor

Devletin en kilit kurumlarında Cemaat/hemşerilik/siyasi çıkar grupları

Reşit olmamış gençleri kullanan özel para-militer çeteler