Çocukları sanal hipnoz ağına çeken siber çetelerin uyuşturucu tacirleriyle çıkar ortaklıkları

Dünya uyuşturucu trafiğinde bir numaralı güzergahlardan birinin üzerinde yaşıyoruz. Bu durum gençlerin ve çocukların uyuşturucuya ulaşma mesafesini daraltıyor.

Uyuşturucu kullanımı gençlerde gerçeklik algısını ortadan kaldırıyor. Yapay zeka ve arttırılmış gerçeklik gibi ileri teknolojileri kullanan uluslararası siber çeteler uyuşturucu kartellerinden, yerellerdeki ve kurumlardaki işbirlikçilerden, çocuk ve gençleri sanal hipnoz ağına çeken siber zorbalar bağımsız değiller.

Basına yansıyan ve hikayeleri birbirine oldukça benzeyen olaylar var. İşlemediği bir cinayeti üstlenen ve daha sonra hiçbir şey hatırlamadığını söyleyen gencin uyuşturucu kaydı çıkıyor. İfadesi çelişen bu gencin cinayetle ilgisinin olmadığı, yapılan Adli Tıp incelemesinde ortaya çıkıyor. Olaya ilişkin haberde "suça sürüklenen çocuk Ömer Faruk'un, soruşturma sırasında, suçu işlediğine dair kabule yönelik beyanları, bu adli tıp raporu ile çürütülmüştür. " ifadeleri yer alıyor. - Başka bir Haber - "Küçük kardeşini vahşice öldürdü, ‘hatırlamıyorum’ dedi." Burada da benzer bir durumun söz konusu olabilir.

BAŞTA İÇİŞLERİ BAKANLIĞI VE ÇOCUK VE AİLEDEN SORUMLU BAKANLIK BİRİMLERİ OLMAK ÜZERE DEVLETİN BU OLAYLARA İLİŞKİN EYLEM PLANI NEDİR?"


Bu blogdaki popüler yayınlar

Son 5-6 yıldır elimi attığım her işin altından istisnasız çok pis kokular geliyor

Devletin en kilit kurumlarında Cemaat/hemşerilik/siyasi çıkar grupları

Reşit olmamış gençleri kullanan özel para-militer çeteler