İnternet Çetelerinin Kumanda Ettiği Bir Nesli Korumak

İnternet tuzağına çekilen çocuklar çağa uyarlanmış Hasan Sabbah yöntemleriyle ulus-aşırı siber çeteler ve yerel işbirlikçileri tarafından kullanılıyor.

               

İleri psikolojik tekniklerle iradeleri kırılan çocuklar siber çeteler tarafından "suça ortak etme/ödül/tehdit/şantaj" döngüsüne dahil ediyor. Çocuklar bir süreden sonra edilgen oldukları suç networklerinde kimi "ödüllendirmeler" karşılığında etkin hale gelerek kendilerinden daha küçük yaştaki çocukları aynı döngüye çekme görevini üstleniyor. Yapılanları bilgisayar oyunu gibi gören bu çocukların gerçeklik algıları ve duygusal gelişimleri tahrip oluyor. Akran zorbalığının vardığı boyut bir yetişkinin bile kendisini savunmakta zorlanacağı seviyelere ulaşabiliyor. Başta merak uyandıran "gizemli" , "yasak olan" adrenalini yüksek eylemlere ortak edilmenin yarattığı "aidiyet duygusu", onlarda yeni bir tür bağımlılığa yol açıyor. Çocuk ve genç psikolojisinin derinliklerine hakim ekiplerin koordinasyonuyla yönetilen bu networklerde sistematik çocuk istismarları yaşanıyor. 
Çocukların başka çocuklara eziyetleri var. İleri görüntüleme yöntemleriyle ya da alenen  ulus aşırı pedofil çetelere reality şov malzemesi yapılan çocuklar var.  Çocuklar "meydan okuma/challenge" liste görevleriyle istismar ediliyor. Organize  çeteler bu çocukları yasa dışı işlerde kullanıyor. Bunlarla ilgili kapsamlı soruşturmaların ve gerekli yargısal süreçlerin bir an evvel başlatılması gerekiyor.

Oğlumun yaşıtı birçok çocuğa siber ve akran zorbalıkları yapılıyor

Yargı ve Emniyetteki paralel yapılanmaların engelleri yüzünden bütün çabalarıma rağmen kendi çocuğumu siber ve akran zorbalıklarından koruyamıyorum.

Benim gibi kendi halinde yaşayan, toplumcu gerçekçiliği benimsemiş mütevazı bir insana kurumsal arka planı olan, çocukların kullanıldığı nitelikli iftira düzenekleriyle saldırılması devletteki ve toplumdaki yozlaşmanın boyutunu ele veriyor.

Sanal telkinle beyin kimyaları bozulan çocuklar: Bknz.



 KIRGIZİSTAN’DA TELEKOMÜNİKASYON AĞLARI ARACILIĞIYLA İNTİHAR OLAYLARI
 The Suicide Events in Kyrgyzstan 
Through Telecommunication Networks 
Gulzhar AKHMATALIEVA 


Son yıllarda telekomünikasyon ağlarının gelişmesiyle birlikte, bunlar aracılığıyla topluma ve insanlara karşı psikolojik terörizmin de geliştiği görülmüştür. Bu psikolojik terörizmin bir yöntemi ölüm oyunları veya diğer ifadeyle ölüm grupları olarak karşımıza çıkmaktadır... Çocukların ölüm oyunlarından uzak durmaları için internet kullanımının Rusya’da olduğu gibi 14 yaşa kadar sınırlanması, çocukların ebeveynlerinin her daim onların yanında olmaları, her konuda desteklemeleri, davranışlarında herhangi bir değişikliğin ortaya çıkması halinde hemen fark etmeleri, ölüm oyunlarının kendisine ne kadar tehlikeli olacağını çocuklarına anlatmaları, sosyal hayatlarını sağlıklı yürütmeleri için çocuklarını gözlem altına almaları, okullarda İçişleri Bakanlığı Çocuklar İşi Bölümü temsilcileri, psikologlar ve öğretmenler tarafından sürekli toplantıların düzenlenmesi gerekmektedir.  







Bu blogdaki popüler yayınlar

Son 5-6 yıldır elimi attığım her işin altından istisnasız çok pis kokular geliyor

Devletin en kilit kurumlarında Cemaat/hemşerilik/siyasi çıkar grupları

Reşit olmamış gençleri kullanan özel para-militer çeteler