Çocuğun bile 'Yabancı İkizi'ni kullanan kurumsal destekli Deepfake Çetesi

Yapay Zekanın Karanlık Yüzü: Deepfake ve GPT-3

Yapay zeka kullanımı hakkında her geçen gün yeni soru işaretleri ortaya çıkıyor. Çok büyük vurgunlar yapan siber çeteler, güvenlik yazılımlarının yetersizliğinden faydalanıyor. Siber çeteler deepfake programlarla ve insan zihnini ve dili modelleyen GPT-3 gibi ileri yapay zeka teknolojileriyle şirketlerde ve hatta ülkelerde kriz yaratabiliyor.

Paralel Devlet Yapılanmalarından türeyen paramiliter siber çeteler Türkiye'de arz/taleple çalışan yasa ve ahlak dışı bir piyasa inşa ettiler.

Benim şahsi olarak tanınmamı gerektirecek bir durumum yok. Blog yazılarım dışında paylaşım yaptığım herhangi bir sosyal medya mecrası da yok. Ancak deepfake manipulasyon çetesi ikna kabiliyeti güçlü belge üretimini ısrarla sürdürüyor. Gittiğim her yere, iletişim kurduğum herkese, binlerce hesabın bulunduğu troll ağlarına beni zan altında bırakan fake paylaşımlar servis ediliyor. Yapay zeka programlarıyla otomasyona bağlanan bu paylaşımların önüne geçebilecek kurumsal irade yok. 

Yeni nesil GPT-3 nedir, ne işe yarar?

OpenAI şirketinin ürünü GPT-3 ismi verilen teknoloji, dili işleyebilen bir yapay zeka işlevi görüyor. Makale ve şiir yazabiliyor, metin çevirebiliyor, diyalog kurabiliyor ve soyut soruları dahi cevaplayabiliyorSesli ve görüntülü versiyonu uygulanabildiğinde hedefteki kişilerin sesini, vurgularını, aksanını, olası tepkilerini ve yanıtlarını tahmin edebilen bir yapay zeka yazılımına kolayca dönüşebilir. Telefon ve sesli/görüntülü internet bağlantılarında GPT-3 ve Deepfake sinerjisiyle yapılabileceklerin sınırı yok. Bunun denemeleri bir süreden beri yapılıyor. Ben bu tür saldırı denemelerinde hedefe giren isimlerden biriyim.

Türkiye'de Siber güvenlik açıklarını kullanan Suç Yapılanmaları

Kötü ellere geçen bu muazzam teknoloji topluma büyük zararlar veriyor. Sosyal medya hesapları, e-posta bilgileri, telefon-whatsapp bağlantıları ele geçiriliyor, kişileri zan altında bırakan paylaşımlar yapılıyor. Shazam türü yapay zeka programlarıyla internet ortamında ses, yüz, beden algoritmasına benzerlik gösterenler kolaylıkla tespit ediliyor. Deepfake teknolojisine hakim siber çeteler, özel/resmi paramiliter yapılanmalara eklemlenerek istedikleri kişi ve grupların itibarını arzu ettikleri biçim ve kurgularla zedeleyebiliyor. 

Türkiye gibi her gün kadın cinayetlerinin yaşandığı bir coğrafyada ikna kabiliyeti güçlü bilgi ve belge üreten yapay zeka yazılımlarının çetelerin eline geçmesi toplum açısından büyük tehlike arz ediyor. Devlet kurumlarına sızan bu yapılar sorunların kemikleşmesinde yol açıyor.

Siber Çetelerin Maşası Haline Gelen Çocuklar

Mavi Balina ve türevi tuzaklarla tedrici olarak iradeleri kırılan çocuklar, meydan okuma/liste görevleriyle siber çetelerin organize ettiği suçlarda işlevsel olarak kullanılıyor. İnternetteki tuzak oyunlar, çocuklar arasında bir nevi seleksiyon vazifesi görüyor. En gözü kara, en sosyopat eğilimli olanları tespit ediliyor. Çocuklar baskın akranları vasıtasıyla "ödül/suça ortak olma/şantaj/tehdit" döngüsüne çekiliyor. İstismarcı siber çetelerin Emniyetten istihbarata kadar etkinlikleri kanıtlarıyla ortaya çıkıyor. Çocukların kullanıldığı düzeneklerde nitelikli iftira malzemeleri üretiliyor.

Nitelikli iftiranın pazarını kuranlar Emniyet soruşturmalarını ve mahkemeleri manipule ediyor.


Aile Mahkemelerinden çıkan kararları anne ve çocuk aleyhinde manipüle edebilecek güce ulaştıklarını kendi davalarımdan bizzat tecrübe ettim. Hedefe konulan biriyseniz, attığınız her adıma yalan ve iftiralarla dolu bir hikaye ekleniyor. Sizi küçük düşürmeye ve hatta nefret duyulan biri haline getirmeye programlı profesyonel kurgular kısa sürede troll ağlarına servis edilerek yayılıyor. Çok seviyesiz işler var. Sapkın siber çetelerin fuhuş çeteleriyle iç içe geçtiği bir yapı. Sistem bu.

Ebeveynler çocuklarına sahip çıksın

Bütününe vakıf olmadığım sebeplerle iletişim kanallarım tamamen kapanan oğlum Cem'e yönelik AKRAN ZORBALIĞINI başlatan çocuklar Cemaat yapılanmalarına bağlı kişilerin yönlendirmesiyle hâlâ benim ve evladım aleyhindeki kirli işlerde kullanılıyorlar. Islah edilmesi gereken bu çocuklar uluslararası siber çetelerin yerel işbirlikçileri tarafından yaşlarına uygun olmayan, suç teşkil eden eylemlerde akranlarını peşlerinden sürüklüyor.

Ortada çocukların etkin biçimde kullanıldığı organize suçlar ve bu çocuklara yönelik sistematik istismarlar var. 

14-15 yaşlarındaki çocukları Emniyet/İstihbarata sızan siber çetelerin maşası haline getiren yapılar sorgulanmalıdır. Bu yönde tam bir iradenin olduğunu henüz göremiyorum! bknz. "İnternet Çetelerinin Kumanda Ettiği Bir Nesli Korumak"








[Kaynak: tekno10]



Bu blogdaki popüler yayınlar

Son 5-6 yıldır elimi attığım her işin altından istisnasız çok pis kokular geliyor

Devletin en kilit kurumlarında Cemaat/hemşerilik/siyasi çıkar grupları

Reşit olmamış gençleri kullanan özel para-militer çeteler