Hukuksuzluğun hukuk olduğu bir sistemin ürettiği ergen troll çeteleri

15 Temmuz Darbesine destek veren uluslararası siber çetelerle ve taşeron trollerle imtihan edildik

2011'den beri Blog yazarıyım. Toplumsal olayları kendi meşrebimce muhalif bir cepheden yorumlayıp paylaşıyorum. Yıllardır sosyolojik bağlamıyla politika ve güç ilişkilerindeki katmanlarla ve sosyal medyanın gündemi işleyiş biçimiyle ilgileniyorum. Malzemesi bol bir alan. İşin "magazinel ve ahlaki" boyutunda nelerin döndüğünü de gayet iyi biliyorum.

Araştırma konusu yaptığım ve takibe aldığım troll hesapların/sayfaların siyasetle özde alakaları bulunmuyor. Arz/taleple çalışan bir piyasada iş görüyorlar. Sıfır değer politikasıyla hareket ediyorlar. Tek odaklandıkları nokta kısa yoldan para kazanmak. 

2013 Haziran'ında gelen bir telefonda bana, "bu işleri bırak" diyen şahıs, ne tesadüftür ki 15 Temmuz askeri darbesinin yaşandığı esnada gece saat 03:13'te "DARBE TİYATROSU" caps'lerini sosyal medyaya servis eden troll çetesinin başı çıktı. 

Bunları koruyanlar, gerçeğe aykırı beyanat verenler yıllara uzanan ağır insan hakkı ihlallerinin, çocukların alet edildiği sistematik istismarların suç ortağıdırlar. Fuhuş ve fuhuşa yer temin etme, haneye tecavüz, şantaj, tehdit, nitelikli çocuk istismarları, manipulatif bilgi/belge üretimi ve troll ağlarına servisi, nitelikli iftira düzenekleri... Bunlarda ne pislik ararsanız var. 

Kendisini Sosyal Medyada Emre Dede olarak tanıtan şahıs, küçük yaştaki çocuklara internet oyunları ve sosyal ağlar üzerinden ulaşarak onlara yaşlarına uygun olmayan işler yaptıran, meydan okuma/challenge görev listeleri olarak ağır şiddet videoları, ebeveynlerinin montajlandığı pornografik görüntüler izleten, çocukların iradelerini kırarak onları negatif telkinlere ve direktiflere açık hale getiren ekipten.

 










Bu blogdaki popüler yayınlar

Son 5-6 yıldır elimi attığım her işin altından istisnasız çok pis kokular geliyor

Devletin en kilit kurumlarında Cemaat/hemşerilik/siyasi çıkar grupları

Reşit olmamış gençleri kullanan özel para-militer çeteler