Çocukları organize suçlarda "işlevsel" hale getiren siber çeteler

Ebeveyn kontrolünün zayıf olduğu ortamlarda çocukları hedef alan siber çetelerin varlığından uzun zamandan beri haberdarım. Aile koruması olmayan internette saatlerce vakit geçiren ergen yaştaki çocukları "ödül/suça ortak etme/tehdit/şantaj" ağına dahil ediyorlar. 

Oğlumun benimle iletişimini bloke etmesi konusunda birileri tarafından yönlendirildiğinden zerrece kuşkum yok

Yerellerdeki adi çetelerle iç içe geçmiş ulus-aşırı siber çetelerin Emniyet ve Yargıdaki gücü ürkütücü boyutta; bunları çocuk şubede bile görüyoruz. Kurumlardaki uzantılarıyla mahkeme kararlarına, savcılık soruşturmalarına yön veriyorlar. Çocukları "işlevsel" hale getirerek birçok suça dahil ediyorlar. Devlet kurumlarında etkin bir güce ulaştıkları için yıllardır sesimi gerekli yerlere duyuramıyorum. 

Çocuklar "meydan okuma/challenge" liste görevleriyle organize suç yapılanmaları tarafından sistematik olarak istismar ediliyor

İnternet tuzağına çekilen çocuklar çağa uyarlanmış Hasan Sabbah yöntemleriyle  organize suçlarda "cezasızlık zırhı" olarak kullanılıyor.

               

Yapılanları bilgisayar oyunu gibi gören bu çocukların gerçeklik algıları ve duygusal gelişimleri tahrip oluyor. Siber ve akran zorbalığının vardığı boyut bir yetişkinin bile kendisini savunmakta zorlanacağı seviyelere ulaşabiliyor. Başta merak uyandıran "gizemli" , "yasak olan" adrenalini yüksek eylemlere ortak edilmenin yarattığı "aidiyet duygusu", onlarda yeni bir tür bağımlılığa yol açıyor. Çocuk ve genç psikolojisinin derinliklerine hakim ekiplerin koordinasyonuyla yönetilen bu networklerde sistematik çocuk istismarları yaşanıyor. İleri görüntüleme yöntemleriyle ulus aşırı pedofil çetelere reality şov malzemesi yapılan çocuklar var.

Siber çetelerin ağır hak ihlallerinde devreye giren yerellerdeki/kurumlardaki çeteleşmelerle koordinasyonuna ilişkin yeterince kanıt mevcut. Kapsamlı soruşturmaların ve gerekli yargısal süreçlerin gecikmeli de olsa başlatılması gerekiyor.

Oğlumun dört yıl boyunca (12 yaşından 16 yaşına kadar) benim aleyhimdeki ağır ithamlara maruz kalması başlı başına  istismardır

2017 Ekim'inden bu yana babasıyla yaşayan çocuğuma aylarca ve hatta bir yıl boyunca ulaşamadığım zamanlar oldu. Ailem ve yakın arkadaşım diyebileceğim kişiler garipsediğim biçimde bu süreci basite indirgeyen yaklaşımlarda bulundu. Çocuğumla en ufak bir irtibatı olmayan yakınlarım bile çocuğumun iyi ve güvende olduğunu ima eden izaha muhtaç tavırlar sergiledi.

Eğer bir çocuk siber çetelerinin ya da uyuşturucu tacirlerinin eline düştüyse onu o yerden kim çekip kurtaracak? 

Devletin Emniyetinin, istihbaratının, Adli birimlerinin ne pis işlerde rol aldıklarını gördüğümden beri yanıtın devlet olmadığını gayet iyi biliyorum!






Bu blogdaki popüler yayınlar

Son 5-6 yıldır elimi attığım her işin altından istisnasız çok pis kokular geliyor

Devletin en kilit kurumlarında Cemaat/hemşerilik/siyasi çıkar grupları

Reşit olmamış gençleri kullanan özel para-militer çeteler